Hovet har tidigare vägrat att svara på frågor angående prinsessan Madeleines liv i New York. Nu bekräftar de för Newzglobe att hon lever på apanaget – svenska folkets skattepengar.

Hösten 2010 flydde prinsessan Madeleine landet och tog sin tillflykt till New York, där hon lever livets glada dagar med sin innersta krets av kändisar och den nya pojkvännen. Vad är det prinsessan gör i New York och vem är det som betalar hennes lyxiga leverne där?

Tidigare har Hovet vägrat att svara på frågorna, men nu berättar informationschefen Bertil Tannert exklusivt för Newzglobe.

Vad gör prinsessan Madeleine i New York?
– Hon har det här Childhood som hon är knuten till.

Hur mycket arbetar Madeleine för Childhood?
– Hon gör upp med ledningen vad hon ska göra. Det varierar nog. Vi har ingen redovisning av hennes dagschema. Hon jobbar helger och reser mycket.

Vad lever prinsessan Madeleine på i New York?
– Hon kvitterar inte ut någon lön därifrån. Hon är ju också en person som har en del av apanaget. Då ska man veta att apanaget betalar även min del av lönen.

Lever Madeleine till 100 procent på apanage?
– Jag vet inte om hon har någon ersättning i övrigt.

Hur mycket pengar får Madeleine av Apanaget i månaden?
– Det är sånt som vi inte svarar på vi går inte igenom vad var och en disponerar vi redovisar inga kvitton.

Har Madeleine ny pojkvän i Christopher O’Neill och är det något som hovet kan bekräfta?
– Det är ingenting i de här sammanhangen som är officiellt på något sätt då kommenterar vi inte det från Hovets sida. Ingenting som vi kommenterar.