BP har beställt en långfilm om ojekatastrofen i Mexikanska golfen. World Television producerar filmen.

“De gör en film i samband med utsläppet i första hand för en intern publik som ett arkiv över en betydelsefull händelse i företagets historia (för att inte tala om dem påverkades av tragedin och dess efterspel),” skriver Robert Vin talesman för BP i ett mejl till NYT. Oljekatastrofen är en av USA:s värsta naturkatastrofer och det tar åratal att reparera skadorna, president Barack Obama deklarerat. BP har producerat en serie korta filmer på sin hemsida. Videorna markerar BP:s reaktion på händelserna, skriver NYT. 190 videoklipp har gjorts av World Television och en del finns fortfarande kvar på BP. Enligt BP har 10,6 miljoner människor sett filmerna. En undersökning av turistnäringens återhämtning i Florida, Louisiana och Alabama är en av de videor som BP lagt ut. I videon nämns BP: s betalningar till staterna och klagomål från lokala tjänstemän som negativ publicitet, skriver NYT.

“De gör en film i samband med utsläppet i första hand för en intern publik som ett arkiv över en betydelsefull händelse i företagets historia (för att inte tala om dem påverkades av tragedin och dess efterspel),” skriver Robert Vin talesman för BP i ett mejl till NYT. Oljekatastrofen är en av USA:s värsta naturkatastrofer och det tar åratal att reparera skadorna, president Barack Obama deklarerat. BP har producerat en serie korta filmer på sin hemsida. Videorna markerar BP:s reaktion på händelserna, skriver NYT. 190 videoklipp har gjorts av World Television och en del finns fortfarande kvar på BP. Enligt BP har 10,6 miljoner människor sett filmerna. En undersökning av turistnäringens återhämtning i Florida, Louisiana och Alabama är en av de videor som BP lagt ut. I videon nämns BP: s betalningar till staterna och klagomål från lokala tjänstemän som negativ publicitet, skriver NYT.