Stormen tycks aldrig bedarra kring den japanska biltillverkaren Toyota. Nu stämmer sju amerikanska försäkringsbolag Toyota för att täcka utbetalningar på över 230 000 dollar till bilägare som kraschat med sina Toyotabilar.

Försäkringsbolagen hävdar att 725 krascher har koppling till fabrikationsfel som gör att bilarna plötsligt accelererar, och det beror enligt bolagen på att Toyota underlåtit att utrusta bilarna med ett system som hindrar fordonen från att gasa av sig själva på tomgångskörning.

Försäkringsbolagen kräver nu, i ett första skede, ersättning för skadeförluster från 14 sådana bilkrascher i USA. Men Toyota tillbakavisar stämningen med att påståendena “är fullständigt ogrundade”.

De sju försäkringsbolagen lämnade dock in sin stämningsansökan till en domstol i Los Angeles förra veckan, uppger LA Times.

Toyota har som Newzglobe tidigare berättat gått med på att betala ut 10 miljoner euro till anhöriga till en familj på fyra personer som förolyckades när deras Toyota Lexus plötsligt började skena och sedan kraschade.

Olyckan gjorde att Toyota tvingades återkalla miljontals fordon.

Försäkringsbolagen hävdar att 725 krascher har koppling till fabrikationsfel som gör att bilarna plötsligt accelererar, och det beror enligt bolagen på att Toyota underlåtit att utrusta bilarna med ett system som hindrar fordonen från att gasa av sig själva på tomgångskörning.

Försäkringsbolagen kräver nu, i ett första skede, ersättning för skadeförluster från 14 sådana bilkrascher i USA. Men Toyota tillbakavisar stämningen med att påståendena “är fullständigt ogrundade”.

De sju försäkringsbolagen lämnade dock in sin stämningsansökan till en domstol i Los Angeles förra veckan, uppger LA Times.

Toyota har som Newzglobe tidigare berättat gått med på att betala ut 10 miljoner euro till anhöriga till en familj på fyra personer som förolyckades när deras Toyota Lexus plötsligt började skena och sedan kraschade.

Olyckan gjorde att Toyota tvingades återkalla miljontals fordon.