Henderson Global Investors meddelade på onsdagen att de kommit överens om att köpa Gartmore Group och alla företagets aktier till ett värde av 2,3 miljarder kronor.

Två Henderson-aktier kommer att växlas mot tre Gartmore-aktier. Affären förväntas vara avslutad inom tre månader.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha cirka 830 miljarder kronor i tillgångar, vilket gör det till en av de största detaljhandelsfondförvaltarna i Storbritannien.

Förra året pendlade Gartmore mellan dåliga lägen i och med att de förlorade två av sina bästa fondförvaltare – och med dem en stor del av sina tillgångar. Detta ledde sedan till att företagets aktier rasade i värde.

Andrew Formica, vd för Henderson, har i samband med affären satg att de två företagen kompletterar varandra och att “Gartmores senaste mödor inte bör överskugga det faktum att Gartmore är en av de mest kända förvaltarna i Storbritannien och att företaget levererar goda resultat.”

Två Henderson-aktier kommer att växlas mot tre Gartmore-aktier. Affären förväntas vara avslutad inom tre månader.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha cirka 830 miljarder kronor i tillgångar, vilket gör det till en av de största detaljhandelsfondförvaltarna i Storbritannien.

Förra året pendlade Gartmore mellan dåliga lägen i och med att de förlorade två av sina bästa fondförvaltare – och med dem en stor del av sina tillgångar. Detta ledde sedan till att företagets aktier rasade i värde.

Andrew Formica, vd för Henderson, har i samband med affären satg att de två företagen kompletterar varandra och att “Gartmores senaste mödor inte bör överskugga det faktum att Gartmore är en av de mest kända förvaltarna i Storbritannien och att företaget levererar goda resultat.”

Två Henderson-aktier kommer att växlas mot tre Gartmore-aktier. Affären förväntas vara avslutad inom tre månader.

Det sammanslagna bolaget kommer att ha cirka 830 miljarder kronor i tillgångar, vilket gör det till en av de största detaljhandelsfondförvaltarna i Storbritannien.

Förra året pendlade Gartmore mellan dåliga lägen i och med att de förlorade två av sina bästa fondförvaltare – och med dem en stor del av sina tillgångar. Detta ledde sedan till att företagets aktier rasade i värde.

Andrew Formica, vd för Henderson, har i samband med affären satg att de två företagen kompletterar varandra och att “Gartmores senaste mödor inte bör överskugga det faktum att Gartmore är en av de mest kända förvaltarna i Storbritannien och att företaget levererar goda resultat.”