Spaniens ekonomiska framtid står på spel och investerarnas förtroende får sig ett riktigt test när den spanska obligationsmarknaden ska dra in pengar för att rädda ekonomin.

I går, onsdag, återupplivade kreditvärderingsinstitutet Moody’s oron för Spaniens förmåga att återbetala sina skulder.

Om Spaniens ekonomi kollapsar riskerar de övriga länderna i eurozonen att dras in i krisen ordentligt efter ett år av ekonomisk oro med räddningspaket som satts in för att rädda de mycket mindre ekonomierna som Grekland och Irland. Dras Spanien in är det stor kris för den gemensamma valutan, euron.

Spaniens obligationsmarknad drog in tre miljarder euro, 27,3 miljarder kronor, och ses som ett lackmustest på investerarnas förtroende direkt när EU:s ledare samlas i dag, torsdag, för att diskutera ett permanent räddningspaket för eurozonen.

Moody’s menar att Spaniens intäkter från obligationsauktionen kanske inte är nog för att rädda den spanska ekonomin och att Spanien nu också riskerar att fastighetsbubblan spricker i början av nästa år.

I går, onsdag, återupplivade kreditvärderingsinstitutet Moody’s oron för Spaniens förmåga att återbetala sina skulder.

Om Spaniens ekonomi kollapsar riskerar de övriga länderna i eurozonen att dras in i krisen ordentligt efter ett år av ekonomisk oro med räddningspaket som satts in för att rädda de mycket mindre ekonomierna som Grekland och Irland. Dras Spanien in är det stor kris för den gemensamma valutan, euron.

Spaniens obligationsmarknad drog in tre miljarder euro, 27,3 miljarder kronor, och ses som ett lackmustest på investerarnas förtroende direkt när EU:s ledare samlas i dag, torsdag, för att diskutera ett permanent räddningspaket för eurozonen.

Moody’s menar att Spaniens intäkter från obligationsauktionen kanske inte är nog för att rädda den spanska ekonomin och att Spanien nu också riskerar att fastighetsbubblan spricker i början av nästa år.